Hotel Olga Dedijer

Kopaonik, Srbija

Opis destinacije

Poznat i kao Srebrna planina, Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji koji se pruža od severozapada ka jugoistoku dužinom od oko 75 km, dosežući u srednjem delu širinu od oko 40 km. Jedan njegov deo je zaštićena zona pod imenom Nacionalni park Kopaonik, u okviru kojeg postoji veći broj zaštićenih prirodnih celina, a na njemu se nalazi i najveći skijaški centar u Srbiji. Njegov najviši vrh je Pančićev vrh sa 2.017 metara, na kome se nalazi mauzolej čuvenog srpskog prirodnjaka po kome je dobio ime. Ceo masiv je dobio naziv po velikom rudnom bogatstvu koje je na njemu eksploatisano još od srednjeg veka, a na njegovom širem prostoru je smešten čitav niz kulturno-istorijskih spomenika iz perioda od 12. do 15. veka. Zahvaljujući razvijenom turističkom centru sa savremenim hotelima i pratećim objektima, Kopaonik predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Zime su hladne sa snegom, a leta topla i sunčana. Sneg pada oko 159 dana u godini, od novembra do maja, a Kopaonik je zbog šetnji po prirodi ugodan i tokom leta i jeseni.

Informacije

SMESTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
HOTEL OLGA DEDIJER **
RANI BUKUNG POPUST 10%, ZA REZERVACIJE DO 31. OKT
TIP SOBEMAX
OSOBA
20. DEC
30.DEC
30.DEC
03.JAN
03.JAN
10.JAN
10.JAN
31.JAN
31.JAN
14.FEB
14.FEB
01.MAR
01.MAR
28.MAR
MINIMUM NOĆI3455555
DVOKREVETNA
TROKREVETNA
ČETVOROKREVETNA
2-43,5005,8804,2003,5004,8003,7203,300
CENE U RSD PO OSOBI PO NOĆI, USLUGA POLUPANSION
CEN A U KLJ UČU J E:
● smeštaj na bazi polupansiona (doručak i večera) ; ● wi-fi internet; ● parking (ograničen broj mesta, potrebna je rezervacija).
CEN A N E UK LJ UČU JE:
● boravišna taksa 120 din dnevno po osobi za odrasle; deca 7-15 god 60 din dnevno po osobi ● hotelsko osiguranje 20 din po osobi - plaćanje na recepciji.
POPUSTI I DOPLATE :
ODRASLI: ● Treća odrasla osoba popust 20%; ● Četvrta i peta odrasla osoba popust 40%; ● Jednokrevetna soba doplata 70%;
DECA UZ 2 ODRASLIH: ● Deca do 4 god. GRATIS na zajedničkom ležaju; ● Dete 2-12 god popust 50% na sopstvenom ležaju; ● Dete do 12 god kao četvrta osoba u 1/3-
krevetnoj sobi na zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe i drugim detetom do 12 godina - GRATIS,;
DECA UZ 1 ODRASLU: ● Dete 2-12 god. sa 1 odraslom osobom popust 20%; ● Dvoje dece 2-12 god. sa 1 odraslom osobom po 40% popusta;
DOPLATA ZA MANJI BROJ NOĆI OD NAVEDENOG- na upit zavisno od raspoloživosti: ● 2 noći, 20% tokom cele sezone; ● 3 noći, 15% od 30.12.; ● 4 noći, 10% od 03.01.;
DOPLATA ZA BEBI KREVETAC – 600 din dnevno.
Hotel “OLGA DEDIJER” se nalazi u u blizini "centralne turističke zone", na 1700 mnv.  na samom magistralnom putu koji od / preko Kopaonika vodi ka Jošaničkoj Banji i Rudnici. Od Konaka je udaljen oko 600m a od najbliže žičare (Malo jezero) oko 450m. Poseduje sopstveni parking za putnička vozila ograničenog kapaciteta. Parking se ne naplaćuje ali ga i nije moguće rezervisati unapred.

Hotel Olga Dedijer je mesto susreta i boravka pravih skijaša i ljubitelja planine. Bez mnogo luksuza ali prijatno uređen objekat, relativno prostrane sobe, profesionalno i ljubazno osoblje su sigurno činioci da vaš boravak u ovom hotelu na Kopaoniku protekne kao pravi odmor. 

Usluga: doručak, večera - švedski sto.
 
ISTORIJA: 

Za hotel Olga Dedijer svakako se može reći da je začetnik turizma na Kopaoniku u prvo vreme kao planinarski dom Olga Dedijer. 

Planinarski dom na Kopaoniku prvi put je uništen tokom II svetskog rata pa je na temeljima te ruševine 1948 godine izgrađen nov sada sa imenom Planinarski Dom Olga Dedijer. Početkom šesdesetih godina prošlog veka ponovo gori pa se renovira 1953 godine, da bi u 1983 godine bio ponovo potpuno uništen u požaru. Obnovljen je 1986 godine i preuređen u hotel kakvog ga i danas poznajemo.

Hotel, tada planinarski dom je posle II rata kada je nanovo podignut poneo ime dr.Olge Popović-Dedijer (1914-'43) koja je bila lekarka i učesnica NOB-a na strani partizana.

Rođena je 3. jula 1914. godine u Zemunu Kao Olga Popović. Pre rata se sa dosta uspeha bavila zimskim sportovima, pa ne čudi zašto je ovaj objekat na Kopaoniku dom dobio ime baš po Olgi.
Za sve svoje zasluge u toku NOB-a Olga Dedijer je posthumno odlikovana Ordenom zasluga za narod prvog reda.

Opis smeštaja:hotel ima dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne sobe, recepciju, restoran, aperitiv i snek bar, prostor za igru i animaciju, skijašnicu. Ukupno 232 sobe.

1/2 soba: dva singl kreveta, kupatilo sa TWC-om. Minimum za smeštaj: dve osobe. Maksimum za smeštaj: dve odrasle osobe + jedno dete do 12 god.

1/3 soba: francuski ležaj ili dva singl kreveta i jedan normalan ležaj, kupatilo sa TWC-om. Minimum za smeštaj: tri osobe. Maksimum za smeštaj: dve odrasle osobe + dvoje dece do 12 god ili tri odrasle osobe.

1/4 soba: dva francuska ležaja, kupatilo sa TWC-om. Minimum za smeštaj: četiri osobe. Maksimum za smeštaj: dve  odrasle osobe + dvoje dece do 12 god ili četiri odrasle osobe.
Plaćanje se vrši u dinarima. Za aranžmane u inostranstvu gde je cena iskazana u EUR, plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem  kursu  NBS;  Cena  je  garantovana  samo  za  uplatu  kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije a ostatak je podložan promeni. 3

AVANSNO:
- Gotovinom, čekovima gradjana, uplatom na račun ili platnim karticama. Prilikom rezervacije plaća se 40% vrednosti aranžmana, ostatak najkasnije 15 dana pre početka usluge.

NA RATE:
- Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 3 mesečne rate čekovima građana.

SPN

Video

Top ponude

Pogledajte šta smo izdvojili za Vas